Select Page

De Coronatijd is een bizarre tijd…… in mijn vak is het rennen en vliegen, mailen, telefoon, videobellen, crisismaatregelen lezen die de volgende dag al weer veranderd zijn … Lobby opstarten voor beroepsgroepen die tussen wal en schip vallen en voor je het weet is de dag al weer om. De stress bij ondernemers (en dus ook bij ons op kantoor) is gigantisch. Gisteravond zag ik René van der Gijp bij VI die aangaf dat hij het wel lekker vond, gelukkig kon hij het ook uitleggen. Hij vond dat alles wat tot rust kwam in Nederland…… Nu ben ik een fan van hem, echt waar. Een mooie levensopvatting van doe maar allemaal normaal en lach ook om jezelf.

Maar deze opmerking is niet goed. Die rust is maar schijn. De stress zit overal, de stress zit vaker verstopt, de stress is veel groter en vooral veel gevaarlijker dan de normale werkstress. De stress zit bij veel ondernemers nu in het hoofd en het kan er niet uit….. , het kan niet omgezet worden in daden,….,het vreet ondernemers op… Hoe moeten ze nu hun salarissen betalen, overleefd hun bedrijf het wel etc etc. En over de stress bij de zorgverleners heb ik het al helemaal niet. Wat een helden

Dus René, ik neem het je niet kwalijk. Maar de rust is echt maar schijn.

( even een plaatje van rust… en dan snel aan het werk)