Select Page

de Coronatijd is een bizarre tijd…… in mijn vak is het rennen en vliegen, mailen, telefoon, videobellen, crisismaatregelen lezen en de volgende dagen al weer wijzigingen. beroepsgroepen die tussen wal en schip vallen. De stress bij ondernemers (en dus ook bij ons op kantoor) is gigantisch. Gisteravond zag ik René van der Gijp bij VI die aangaf dat hij het wel lekker vond, gelukkig kon hij het ook uitleggen volgens hem. Hij vond dat alles wat tot rust kwam in Nederland…… Nu ben ik een fan van hem, echt waar. Een mooie levensopvatting van doe maar allemaal normaal en lach ook om jezelf.

Maar deze opmerking is niet goed. Die rust is maar schijn of maar op bepaalde momenten. De stress zit overal, de stress is veel groter en veel gevaarlijker dan een normale werkstress. De stress zit bij veel ondernemers nu in het hoofd en het kan er niet uit….. het vreet ondernemers op… Hoe moeten ze nu hun salarissen betalen, overleefd hun bedrijf het wel etc etc. En over de stress bij de zorgverleners heb ik het helemaal niet. Wat een helden

Dus René, ik neem het je niet kwalijk. Maar de rus is maar schijn.

(vanochtend had ik dan wel een mooi plaatje, even een plaatje van rust… en dan snel aan het werk)